Een pop-up wat?!

Een Pop-up cross… een pop-up wat? Ja, cross!

Het idee ontstond ergens in November. Mijn achillespees was nog niet genoeg hersteld van het WK en ik moest daarom de Zevenheuvelenloop afzeggen. Om te janken ja! Eindelijk was ik dan weer in het land om 18 jaar na mijn prestigieuze mini-Zevenheuvelenloop medaille mijn rentree te maken op het mooie parcours in mijn hometown… werkt die stomme pees niet mee. dat zijn van die momenten dat je eigenlijk niet verstandig wil zijn. Maargoed, eyes on the prize… en in mijn geval met twee limieten op zak zijn dat dus de Olympische Spelen in Rio. Oja, en dat “meedoen is belangrijker dan winnen”, daar doe ik dus niet aan. We doen het helemaal goed of we doen het niet.

Vrienden Henk & Henk (ja, echt) snappen mijn keuzes, hebben vertrouwen in mijn plan richting Rio, maar zien ook een probleem dat er niet zou mogen zijn. Minder wedstrijden, meer trainingsstages en een gapend gat in de begroting. Hier moesten en zouden ze iets aan doen. Binnen een mum van tijd werd het Road to Rio project opgezet om zo op verschillende manieren geld in te zamelen voor mijn voorbereidingstraject. 1001 ideeën later stemden we samen voor onze favoriet… de pop-up cross!

Screen Shot 2015-12-22 at 14.35.03

De cross is waar het voor mij en heel veel andere langeafstandlopers allemaal begonnen is. In de winter knallen over onverharde paden in het bos om zo sterk te worden voor het zomerseizoen. Ook mijn eerste Nederlandse tenue & eerste internationale successen waren op de cross. Nu komt daar met de baan, de weg en een voorzichtige aanpak dit seizoen niet zoveel van. Maar als ik nog één allerlaatste wedstrijd dit seizoen mag lopen, dan het liefst in Nijmegen, door het bos en samen met alle lieve supporters van the Road to Rio.

Concreet betekent dit dat op Derde Kerstdag om 11u het startschot wordt gelost voor een wedstrijd van 5km door het bos… ergens in Nijmegen. Waar precies dan? Ja, dat wordt de avond ervoor pas bekend gemaakt. Een flashrun, pop-up cross of hoe je het ook wil noemen; ik houd wel van een verrassing. Wat mij betreft de meest mysterieuze manier om de overtollige kerstversnaperingen eraf te rennen. Meedoen is niet goedkoop, want het is de duurste cross ter wereld. Daar staat wel tegenover dat de 50 euro die je voor een startnummer betaalt in z’n geheel ten goede komt aan mijn Road to Rio.

Inschrijven voor de Xristmas Xross kan nog.

Hier

Tot Derde Kerstdag?

♥ Susan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *